Polecany artykuł:
Restauracja The Lavender położona z dala od miejskiego zgiełku, w malowniczym budynku w Dołujach. Nie tylko miejsce zachwyca swoim wyglądam, ale także dania, które są tutaj serwowane. Kuchnia Slow Food to, zdaniem smakoszy, uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu. Dania serwowane przez szefa kuchni, przygotowane zgodnie z tradycją i z dbałością o najmniejsze szczegóły, uznawane są za prawdziwe dzieła sztuki.
22 lutego The Lavender otrzyma rekomendację organizacji Slow Food. Będzie to już drugi - obok Park Hotel - lokal w Szczecinie, który będzie mógł pochwalić się tym wyróżnieniem. Podczas uroczystości z udziałem zaproszonych gości oraz lokalnych mediów, zostanie wręczony specjalny certyfikat. Relacja z wydarzenia już wkrótce na portalu ESKA INFO Szczecin.
Slow Food to organizacja założona w 1986 roku przez krytyka kulinarnego Carlo Petriniego we Włoszech, jako opór przeciwko rosnącej popularności barów typu fast food. Z biegiem czasu rozprzestrzeniła się na 50 krajów i obecnie zrzesza ponad 80 tysięcy członków. Siedzibą organizacji jest miejscowość Bra w Piemoncie, we Włoszech, gdzie pracuje około 100 osób, natomiast lokalnymi oddziałami Slow Food na całym świecie kieruje dodatkowo 800 wolontariuszy.