Przez ostatnie tygodnie gościli w różnych zakątkach regionu, by promować nasz lokalny przysmak, czyli ryby poławiane w wodach Pomorza Zachodniego. W ostatni sierpniowy weekend akcja "Wolin z rybą na talerzu" zawitała po raz kolejny do Szczecina, by zachęcić mieszkańców do spożywania ryb i zapewnić im sporą dawkę dobrej zabawy na koniec wakacji.
Przez dwa dni, w piątek i sobotę, 25 i 26 sierpnia, na Łasztowni działało Rybne Miasteczko z atrakcjami kulinarnymi, Strefą Edukacyjną, Strefą Zdrowia oraz Strefą Rybki Wolinki. Mistrzowie kulinarni oraz kucharze dobrze znani z telewizyjnych ekranów dzielili się przepisami na dania z ryb i na oczach widzów przygotowywali smaczne i przede wszystkim zdrowe potrawy. Nie zabrakło też degustacji. Odwiedzający mogli skosztować wyjątkowych rybnych przysmaków.